Mitavite Gumnuts är speciellt framtaget för äldre hästar och ponnyer. Det har ett högt näringsinnehåll, är lättsmält och innehåller glukosamin för att underhålla din äldre väns ledhälsa. Innehåller Bonafide som ger vetenskapligt bevisat ökad bentäthet.

Mitavite Gumnuts innehåller en perfekt balans av omega-oljor, värmestabila vitaminer, kelaterade mineraler, aminosyror och antioxidanter. Vid behov kan Gumnuts blötläggas som mash.

96 h karens för tävlan!
Pris: 472 kr+frakt

Mitavite® Gumnuts® Näringsrikt foder med glukosamin för underhåll av din äldre häst Mitavite Gumnuts är speciellt framtaget för äldre hästar och ponnyer.

Det har ett högt näringsinnehåll, är lättsmält och innehåller glukosamin för att underhålla din äldre väns ledhälsa.

Mitavite Gumnuts innehåller en perfekt balans av omega-oljor, värmestabila vitaminer, kelaterade mineraler, aminosyror och antioxidanter.

Vid behov kan Gumnuts blötläggas som mash.

Mitavite Gumnuts är ångexdruderat för att maximera upptag av alla näringsämnen.

Det är näringstätt för att äldre individer med nedsatt tandkapital ska få hjälp att tillgodogöra sig näring effektivt.

Levande jäst, Yea-sacc, bidrar till ökat näringsupptag och sund mage och tarm.

Mitavite Gumnuts innehåller Bonafide, ett revolutionerande tillskott som vetenskapligt bevisat ger ökad bentäthet. Ökad bentäthet ger starkare skelett. Bonafide minskar risk för skador och sjukdomar som rör skelett och brosk. Den verksamma substansen i Bonafide heter Quinaquanone.

Analys: MJ 12, Protein 16% , Smrp 12%,  Fett 7%, Stärkelse 18%, Socker 7,2%

Glukosamin Aminosyror Omega-oljor Utfylld överlinje Kan blötas upp till mash Lättsmält Yea-Sacc Bonafide - ökad bentäthet Mitavite Gumnuts är lämpligt för: Äldre hästar som har svårt att behålla hull och överlinje, äldre hästar med nedsatt tandstatus som kräver ett näringstätt foder som går att blöta upp till mash, äldre hästar som fått problem med metabolismen och när man vill förbättra bentäthet och iom det få ett starkt skelett och friskt brosk.

Brist på glukosamin i lederna kan leda till försvagning av vävnaderna . Då ledvävnad skadas blir den smörjande ledvätskan i lederna tunn och vattnig. Detta gör att den normalt dämpande förmågan hos lederna avtar och att friktion uppstår – ben och brosk nöts mot varandra i leden, vilket kan orsaka smärta, inflammation och artros.

Yea-sacc är en levande jäststam. Det finns en mängd studier som visar att Yea-sacc ökar smältbarheten av foder och därmed gör att hästen har lättare att tillgodogöra sig av näringsämnen i fodret. Jästen hjälper mage och tarm hålla en sund bakterieflora.

Foderrekommendationer: Mitavite Gumnuts ska gradvis fasas in i din hästs foderstat under en period på 3 veckor. Vid nedsatt tandstatus kan Gumnuts blötas upp till en mash. Rekommenderad daglig giva: Beroende på tandstatus och förmåga att äta grovfoder varierar daglig giva kraftigt. En häst i lätt träning som får i sig rekommenderad daglig giva grovfoder om ca 1,5-2 kg grovfoder per 100 kg häst rekommenderas en giva på ca 175-250 gr Gumnuts per 100 kg kroppsvikt.

Kalcium 12 g, Fosfor 10 g, Magnesium 5g, Kalium 12 g, Natrium 5 g, Klorid 9 mg,

Mangan 195 mg, Järn 190 mg, Koppar 80 mg, Jod 1,32 mg, Zink 200 mg, Selen 0,8 mg,

Molybden 1,2 mg, Vitamin A 12270IU, Vitamin D 1480IU, Vitamin E 260IU, Niacin 89 mg,

Tiamin 18 mg, Vitamin B2 6 mg, Vitamin B 12  23ug, Pantotensyran 20 mg, Vitamin B6 10 mg,

Folsyra 5 mg, Biotin  800ug, Kolin 1,7 g, Lysin 8,1 g, Quinaquanone 1750 ug, Glukosamin 2500mg.