Se sortimentet : https://www.eqvital.eu/

 

 Beställ direkt från denna länk så får du varorna hem till dej: 

https://www.eqvital.eu/?i=ma1019

(Du behöver inte logga in eller skapa något konto, lägg bara varorna i kundkorgen välj leveranssätt och ändra bara leveransadress till din adress. Välj sedan betalsätt. KLART)

Total Horse Feed

Följande Information kommer från ”Totalhorsefeed´s” hemsida

 

 

Funktionsfodret Total Horse Feed förser hästen med rätt näring till kroppens alla funktioner. Vårt foder innehåller inget spannmål (ingen stärkelse från havre, korn, vete, ris och majs) och inga tillsatta sockerråvaror, aromämnen eller konserveringsmedel. Total Horse Feed är ett skonsamt fett- och fiberrikt foder för ALLA hästar. Reglera enkelt mängden efter behov. Grunden i foderstaten ska alltid vara grovfoder och kompletteras med Total för att ge kroppen alla byggstenar den behöver för att nå sin fulla hälsa och potential.

Exempel på fodermängd per dag för en genomsnittlig häst vägande 500kg:

Vila/lätt arbete 0,5-1,5 kg.

Normalt till hårt arbete 1-3 kg.

Vid mindre giva behöver man komplettera med ett mineralfoder

 

RIKTLINJER VID UTFODRING                                                                                                                      

Vila & lätt arbete

De förhöjda halterna vitaminer och mineraler tillsammans med innehållet av smältbara fibrer och olja gör att mindre mängd foder kan ges åt hästar i vila eller lätt arbete. Det är ändå möjligt att tillgodose deras näringsbehov.

 

Arbets- och tävlingshästar

Den högre givan av Total är säker att ge åt arbets– och tävlingshästar som kräver högre energi– och näringsnivåer. Energin fås från fiber och fett, som är lättsmält för hästen utan de negativa effekter av stärkelseöverbelastning som man ser med spannmålsbaserade fodermedel. Innehållet av Yea-Sacc1026 garanterar optimalt utnyttjande av smältbara fibrer och god absorption samt skyddar hästen från fodersmältningsrubbningar som annars är vanliga när hästen reser mycket och deltar i tävlingar.

 

Avelston & unghästar 

Den högvärdiga proteinkälla som finns i Total innehåller nödvändiga aminosyror för avelsston i slutet av dräktigheten och under digivning. Det är också bevisat att dagligt intag av Yea-sacc1026 förbättrar upptaget av protein, kalcium och fosfor, vilket ger bra och stabil tillväxt hos unghästar.

 

Äldre hästar & konvalescenter

Eftersom Total är anpassat till hästens matsmältningssystem gynnas äldre hästar och konvalescenter av de högkvalitativa fibrer och förhöjda halt av mineraler och vitaminer som fodret innehåller. De gynnas också av att fodret är koncentrerat, när foderintaget är minskat pga dålig aptit eller nedslitna tänder. Innehållet av antioxidanter hjälper till att binda fria radikaler och upprätthålla ett sunt immunförsvar.

Utfodringsanvisningar

Grovfodret skall utgöra basen i foderstaten. Komplettera med Total efter behov. Alla hästar ska utfodras individuellt beroende på vikt, ras, arbete, miljö och temperament. Vi hjälper gärna till att beräkna individuell fodermängd, kontakta oss i så fall.

 Med ett grovfoder som är anpassat till din häst kan du enkelt reglera mängden Total. Exempel på fodermängd per dag för en genomsnittlig häst vägande 500kg:

Vila/lätt arbete 0,5-1,5 kg. Normalt till hårt arbete 1-3 kg. Vid mindre giva behöver man komplettera med ett mineralfoder. Kontakta oss för konsultation.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Hackelse och Gräspellets

Fiberinnehållet är av stor betydelse, därför kom gräspellets av högsta kvalitet, fiberskal och färskt torkat gräs av olika arter att utgöra basen för fodret. Riklig tillgång på fibrer gör att grovtarmens mikroorganismer kan utnyttja denna näringskälla och utvinna sund energi. De gynnsamma mikroorganismerna ökar också i antal och blir "starkare", vilket ger ett balanserat pH, stabilare grovtarm och immunsystem.

 

Fibrer stimulerar också hästens medfödda tuggbehov som är upp till 40 000 tuggrörelser per dygn för att hästen ska känna ett "mättnadsbehov". Hästen tuggar fodret långsamt och länge vilket gör att det bildas saliv som fungerar som buffert mot magsyra, och det förhindrar även bildningen av sk. vassa emaljåsar på tänderna, vassa tandkanter som bildas pga. minskade rörelser av underkäken i sidled när hästen tuggar ett spannmålsbaserat foder.

 

Linfröpellets och linfröolja Energi tillförs även i formfiber från linfrö samt olja. De goda fettsyrorna (Omega 3) är lättsmält för hästen och främjar lugn, uthållig energi. Total ger lågt GI, vilket innebär att hästen inte får de blodsockersvängningar ett stärkelserikt foder ger. Denna typ av energi ger också mindre slaggämnen i musklerna.

 

Svart solrosfrö Svart solrosfrö har mycket höga nivåer av antioxidanter, olja, mineraler och naturliga fibrer.

 

Ärtor Proteinkällan är viktig för hästen. Protein består av ca 20 st aminosyror, ca 10 st som hästen måste ha varje dag via fodret, de övriga 10 st kan hästen normalt tillverka själv. Vilken typ av protein hästen får är avgörande för dess hälsa: lågvärdigt protein som innehåller "fel" sammansättning av aminosyror kan vara skadligt för hästen. Högvärdigt protein som har en bra sammansättning av aminosyror som är lämpade för hästen, bl. a Lysin, finns i ärtor. Total innehåller mikroniserade ärtor för god proteinförsörjning.

 

Vitamin och Mineraltillägg, Elektrolyter Innehållet av vitaminer och mineraler såsom E vitamin och selen möter de senaste forskningsrönen, tillsammans med elektrolyter som ska ersätta svettförluster och hjälpa till att förhindra för tidig uttröttning hos arbets- och tävlingshästar.

 

Yea-Sacc 1026™, Myntha Färsk torkad mynta har satts till för deras välgörande egenskaper på bland annat fodersmältningen, tillsammans med den väl utforskade levande jästsvampen Yea-Sacc 1026™ . Yea-Sacc 1026™, är en levande jästkultur av en specifik stam som har utvecklats i Kentucky, USA. Den stimulerar bakteriefloran vilket ger optimerat näringsupptag och ger en förbättrad grovtarmsfunktion.

 

Ört basen VERM-X VERM-X är en blandning av 100% naturliga örter som sammansatts speciellt för tarmens hygien och för upprätthållande av en god pH balans. Verm-X innehåller bl.a. pepparmynta, timjan, kanel, renfana, kvassia, ålandsrot, fänkål, snärjmåra, nässla och rödalm.

 

 

Text från säck